На фото гніздо яструба

Вони можуть значно відрізнятися за зовнішнім виглядом у різних особин, однак і самець і самка яструба виявляють особливу пильність під час будування гнізда, заплутуючи власні сліди, перелітаючи з дерева на дерево і спілкуючись між собою певними звуками.

Крик птаха яструб нагадує клекіт, що переходить часом в досить низькі вібрації (у самців).

Харчування яструба

Птах яструб – хижак, раціон якої складається переважно з тваринної їжі. Пташенята і молоді яструби харчуються різноманітними личинками, комахами, жабами і дрібними гризунами.

Подорослішавши, вони починають полювати на більш велику здобич, таку як фазани, білки, зайці, кролики і рябчики.

Яструби можуть полювати один раз на два дні, оскільки їх шлунок забезпечений «сумкою», в якій може зберігатися частину здобичі, поступово потрапляючи у шлунок.

Яструб вживає в їжу інших птахів і дрібних гризунів

Зір яструбів – просто чудове, і ширяючи в небі вони здатні виглядати свою здобич на відстань до декількох кілометрів. Вистеживши свою жертву, птах здійснює блискавичний ривок, не даючи їй схаменутися і хапає здобич своїми потужними чіпкими лапами.

Однак під час погоні яструб настільки сконцентрований на своїй жертві, що може запросто не помітити виникло перед ним перешкоду у вигляді дерева, будинки або навіть поїзда.

Крик яструба для відлякування птахів на сьогоднішній день активно використовується мисливцями на дичину для того, щоб видобуток вийшла з укриття щоб поспішно ретируватися від хижака.

Розмноження та тривалість життя

Дивіться також:  Лорикет папуга. Спосіб життя і середовище проживання папугу лорикет
Back to Top