Однак, справа ускладнюється тим, що цей вид занесений в Червону книгу і зарахований до рідкісним тваринам. Ціна ягуара може доходити до декількох десятків тисяч.

Харчування

Тварина ягуар в якості своїх жертв може вибирати копитних представників фауни: тапірів і пекарі, може атакувати капибара і кайманів. Його їжею можуть виявитися лисиці і мавпи, а також більш дрібні тварини: гризуни, змії та птиці.

Хижак починає свою вечерю з голови вбитої жертви, поступово доходячи до задньої частини. Коли розмір видобутку буває занадто великий, наситившись, звір залишає своє заняття, іноді повертаючись, щоб доїсти залишки, але далеко не завжди, майже ніколи не харчуючись падаллю.

Якщо звір освоюється на території океанського узбережжя, то його улюбленим делікатесом і особливим ласощами може стати м’ясо черепахи, панцир якої хижак запросто здатна прокусити. Ягуар може нападати на худобу.

Не в приклад своїм родичам, представників сімейства котячих, ягуар відмінно плаває, часто переслідуючи у воді своїх жертв. Він чудовий ловець риби, і займається цим у річках і струмках. А поселяючись на океанському узбережжі, він розшукує і викопує з піску черепашачі яйця.

Розмноження та тривалість життя

У ягуарів немає певного періоду для шлюбних ігор. Домагаючись розташування самок, тварини збираються іноді невеликими групами, що неприродно для ягуарів, що віддають перевагу самотність у звичайних умовах.

На фото дитинча ягуара

В пору вибору партнерки, здатність мати потомство у яких наступає на третій рік життя, самці ревуть оглушливо й пристрасно. Незважаючи на агресивність цього виду, поєдинків між суперниками в боротьбі за самку зазвичай не буває. А після спарювання партнери назавжди покидають один одного.

Дивіться також:  Гірський баран. Спосіб життя і середовище проживання гірського барана
Back to Top