Характер і спосіб життя вухатого їжака

Вухаті їжаки є нічними жителями, вони стають активні з заходом Сонця і настанням сутінків.

Але, незважаючи на це, є безліч фото вухатих їжаків в денний час доби. Живуть і шукають їжу окремо, утворюючи пари тільки на період спарювання.

Для своїх розмірів ці тварини досить енергійні і швидко переміщаються, йдучи від свого помешкання на кілька кілометрів у пошуках їжі.

Територія, на якій, пасеться самець вухатого їжака, може доходити до п’яти гектарів, самки мають меншу територію – вона становить два-три гектари.

За час добового неспання вухатий їжак може подолати відстань у 8-10 кілометрів.

Спати і відпочивати єжи йдуть у свої нори, які або риють завглибшки до 1-1,5 метра, або займають і облаштовують вже існуючі занедбані оселі інших дрібних тварин, в основному гризунів.

Єжи, що мешкають на північних територіях свого ареалу, на зимовий період впадають в сплячку і прокидаються з настанням потепління навколишнього середовища.

Зміст вухатого їжака будинку не надає з себе величезних зусиль. Дані тварини не дуже вибагливі і дуже непогано обживаються в клітинах.

Раціон його харчування дозволяє купувати корм майже в будь-якому магазині для тварин. Саме з цієї причини домашній вухатий їжак в наш час зовсім не рідкість і цим мало кого можна здивувати.

На сьогоднішній день можна купити вухатого їжака практично на будь-якому пташиному ринку або в розпліднику.

А отримати навички змісту цього тварини не складе труднощів, бо на просторах Інтернету є корисних радою величезна безліч.

Дивіться також:  Саймірі мавпа. Спосіб життя і середовище проживання саймірі
Back to Top