На фото вискаши помітно, що незалежно від статі звір має білими і чорними відмітинами на голові. Але відмінності між статями все ж виявлені самці відрізняються більш масивною будовою і чітко вираженої маскою на морді.

Середовище проживання і харчування

Рівнинна віскаша мешкає в центральній Аргентині, її північних і східних районах. Також звірка спостерігають у Південній, Західній частині Парагваю і на південно-сході Болівії. Улюблене місце життя гризуна рівнини, а також вологі низовини і сухі колючі чагарники.

Що стосується питання, де мешкає віскаша гірська, можна сказати, що представники виду селяться переважно в скелястих і гірських зонах Перу, Чилі, Болівії, Аргентини, де висота над рівнем моря становить 1000-5000 м.

Гризун віскаша відноситься до групи травоїдних тварин. Всі представники виду живляться травою, насінням, гілками чагарників та їх плодами. Гірські вискаши додають до раціону мох, лишайник і корені різних рослин.

Спосіб життя вискаши

Віскаша це воістину соціальна тварина. Звірята живуть групами по 10, 15, а то і 30 особин. При цьому самок зграї в 2-3 рази більше, ніж самців. Згуртовані в групи тварини мешкають в підземній системі нор, відстань між якими варіюється від декількох сантиметрів до декількох метрів.

Всі норки пов’язані один з одним системою ходів, а площа території, на якій вони розташовані може досягати 600 кв. м. Цікаво, що розмір входу в систему залежить від кількості мешканців і може досягати 1 м.

Вискаши дуже скрупульозно ставляться до облаштування і захисту свого житла. Кістки, палиці, коров’ячий послід та інші матеріали гризуни ретельно збирають і укладають поблизу входів у норки. Тим самим тварини заглушають власний запах, здатний привернути увагу хижаків і захищають житло від затоплення.

Дивіться також:  Бобер тварина. Спосіб життя і середовище проживання бобра
Back to Top