В результаті селекційного відбору отримано багато видів хвилястих папуг по забарвленню. Крім природного зеленого кольору, виведені птиці фіолетового, рожевого, антрацитового, сірого оперення і інших складних видів забарвлення.

На фото хвилясті папужки

Нерозлучники

Батьківщиною птахів є території Африки, Мадагаскару. Селяться в тропічних лісах поряд з озерами та річками. Середні за розміром і гармонійні за формою тіла. Серед різних видів папуг дізнатися їх можна з контрастним забарвленням оперення на голові, шиї, грудей. Дзьоб великий.

Назва нерозлучники отримали з-за прихильності пар один до одного протягом усього життя. Видаляються лише на відстань, з якого чують свою половинку. Поруч шукають корм, сидять на водопої, відпочивають.

Гнізда в’ють в старих дуплах. Переносять травинки, гілочки між пір’ям на спині. В цей час здаються великими і кошлатими. За характером спритні і моторні, багато кричать.

Виділяють 9 видів папуг нерозлучників за забарвленням голови. Птахи здатні вивчити 10-15 слів та виконувати прості команди. Як і родичі, дуже люблять купання.

Папуги нерозлучники

Нестор

Рідні місця нестора в Новій Зеландії. За розміром він порівнянний з вороною. Міцна статура, сильні довгі ноги. Товариські і галасливі птахи. Деякі підвиди нестора живуть в гірських лісах.

Папузі загрожує зникнення через вирубки лісу, хижаків, полювання на птахів. Відомий підвид кеа любить високогір’ї. Птицю звинувачують у нападах на овець, выклевывания спін тварин. Але основне живлення несторовых папуг – це ягоди, плоди, насіння.

Дивіться також:  Турухтан птах. Спосіб життя і середовище проживання птиці турухтан
Back to Top