Полюють лише вночі, а на зиму впадають у сплячку. Живиться такий їжак мурахами, павуками, гусеницями і яйцями птахів. В даний час чисельність цієї тварини надзвичайно мало. За 50 років вухатих їжаків нарахували 5 особин.

Вухатий їжак

Уссурійський тигр

Зоною проживання цього смугастого красеня є південно – східна Сибір. Великий, сильний, розумний, хитрий і спритний хижак полює в змішаних лісах. Довжина його тіла досягає 3,5 метра, хвіст більше метра.

Ці владні хижаки мають власні території для полювання (до 800 кв. Км), які вони не готові поділити з іншими представниками племені.

Місцеві жителі вбивають тигрів лише в крайніх випадках, в цілях самозахисту. Уссурійський тигр іноді називається амурським або сибірським. На даний момент він занесений в Червону книгу.

Тувинський бобер

Саме це ссавець знаходиться на краю зникнення. Місце їх проживання на річці Азас. Харчуються вони корою дерев і рослинами. Тувинських бобров залишилося мала кількість через браконьєрів.

Що б цей вид зовсім не зник з лиця планети люди активно займалися схрещуванням цих особин. На даний момент вони занесені в червону книгу Російської федерації.

На фото тувинська бобер

Дивіться також:  Снігова коза. Спосіб життя і середовище проживання снігової кози
Back to Top