На фото соболь

Ізюбр

Благородний олень, що живе в Приморському краї. У самців є грива і вилообразные, шикарні рогу з двома прямими гілками і кількома відростками. Вага такого рідкісного оленя-самця сягає 200 кг.

Полювання на ізюбря обмежена. Влітку ці благородні олені мають руде забарвлення, а на зиму змінюють колір на темно-сірий. Харчуються травою кормом. Ізюбр— це дуже сильне, спритне і витривала тварина. Самці відрізняються сміливістю і готові пожертвувати своє життя під маючи порятунку самки і дитинчат.

За уральськими горами розташована найбільша і найбільш заболочена в світі рівнина, іменована Західно – Сибірської. Ця рівнина з яскраво вираженим континентальним кліматом. Тварини західного Сибіру не поступаються по своїй розмаїтості, але вони значно відрізняються від тварин, що живуть у східній частині Сибіру.

На фото изюбри

Європейська козуля

Козулі відносяться до загону парнокопитних тварин. У самців є роги, а самки безрогі. Забарвлення не мінливий, він однаковий у особин чоловічої і жіночої статі – сіруватий і з рудим подпалами.

Під коротеньким хвостиком завжди є біла плямка. Розмір у них не великий, тому козулею іноді називають дикими козами або малими оленями.

Малюки у козулі народжуються плямистими. Харчуються корою, мохом, травою і молодими пагонами. Козулі пересуваються стрибками і передбачаючи небезпеку вміють замітати сліди.

Європейська козуля

Кабан

Велике парнокопитне, всеїдна тварина. Однозначно дикий кабан— це предок домашніх свиней. Живе кабан переважно на території Західної Сибіру. Його улюблене місце проживання – це степу.

Дивіться також:  Джейран тварина. Спосіб життя і середовище проживання джейрана
Back to Top