Живиться тварина корою і гілками дерев, листям, травами, ягодами. Полювання на даних представників фауни обмежена, але заборони постійно порушуються, тому такі олені перебувають під загрозою знищення.

Пампасный олень

Олень пуду

Крихітний олень пуду, званий також чилійським гірським козлом, мало чим схожий на своїх родичів оленів, маючи зростав всього 35 см і вага, іноді менше 10 кг. Має присадкуватим статурою, короткими рогами, темно-рудою або бурою шерстю з розпливчастими білими плямами.

Мешкають такі крихітки на схилах Анд і зустрічаються тільки в приморських територіях Чилі, а також на деяких островах. У зв’язку зі своєю рідкістю, відзначені в Червоній книзі.

На фото олень пуду

Пампаська кішка

Статура цього представника сімейства котячих, що зовнішнім виглядом нагадує європейську дику кішку, щільне; голова опукла і кругла. Також відрізняють тварин гострі вуха, великі очі з овальним зіницею, короткі лапи, довгий і товстий пухнастий хвіст.

Забарвлення може бути сріблястим або сірим, светловато – жовтим або білим. Мешкає тварина в степах Південної Америки, зустрічається також на родючих рівнинах, в деяких випадках в лісах і на болотах. Вночі полює на дрібних гризунів, спритних ящірок і різноманітних комах. Пампасские кішки здатні напасти і на домашню птицю.

На фото пампаська кішка

Туко-туко

Маленька істота, вагою близько половини кілограма, живе під землею і виглядом у чомусь схоже на чагарникову щура, але спосіб життя цього представника фауни відклав свій відбиток на ряд зовнішніх ознак.

Дивіться також:  Чому білі ведмеді не їдять пінгвінів?
Back to Top