Її родичі можуть тривалий час вистежувати жертву. Рись діє дещо по-іншому. Вона не забігає на довгі відстані, а наздоганяє подкарауленную жертву в стрибку. Вистежити жертву їй вдається з дерева, на яке рись без проблем може піднятися або просто з землі.

Полювати це тварина віддає перевагу в нічний час і в гордій самоті. Взагалі вони дуже люблять самотність. Виняток можуть становити тільки періоди, пов’язані з розмноженням. Рухається тварина з грацією. Рись сильна і незалежна, скритна і обережна.

Раціон харчування цього хижака становить заєць, козуля, олень, тур, кабан, лось, різні птахи і гризуни. Шлюбний період припадає на останній місяць зими і триває протягом місяця. Після 70-денної вагітності на світ з’являються максимум три малюка. Після 4 місяців у малюків прокидається інстинкт мисливця.

На фото рись

Ягуар

Це хижий ссавець відноситься до роду пантер. Ягуари так само, як і рисі воліє одиночний спосіб життя. В одного самця виразно своя позначена територія, на якій він може полювати до 4 днів. Потім ягуар переходить на інші угіддя.

Сусідство з іншими представниками породи котячих ягуари сприймають в штики, зате території для полювання одних ягуарів часто може перетинатися з територією інших.

Це тварина веде активний спосіб життя в сутінковий час. Полювати воліє на навколоводних просторах. Ловить капібар, пекарі, кайманів, великих анаконд. Любить поласувати птахами, плазунами, тапирами і рибою.

Майже всі живі істоти Мексики повинні побоюватися ягуарів. Не захищені від них і черепахи, їх панцир хижак прокушує без проблем. Тварина довго може знаходитися в засідці, поки не побачить для себе гідну їжу.

Дивіться також:  Тварини Єгипту. Описи, назви й особливості тварин Єгипту
Back to Top