Великий підковоніс представляє саме велике сімейство з кажанів.

Гігантська бурозубка. Основна причина зникнення популяції — масова вирубка лісів. Бурозубок можна врятувати тільки в комплексі з общеохранными заходами екосистем.

Горбач отримав свою назву за манеру плавання – при плаванні він сильно вигинає спину.

Даурський їжак менш колючий, ніж звичайний, так як його голки спрямовані назад.

Дзерен (зобастая антилопа) Зобастые антилопи характеризуються високою витривалістю і рухливістю.

Жовта пістрява. Негативно на чисельності жовтих пеструх позначається випас домашньої худоби і пересихання джерел пиття, яке переважно відбувається з вини людей.

Зубр сучасник мамонта. Зубрів заслужено вважають володарями лісу завдяки дивовижній мощі, сили, величі цього звіра.

Кавказька лісова кішка найбільша серед видів лісових котів.

Калан або морська видра є напівводних тваринам.

Кулан відноситься до кінського сімейства, але зовні схожий з ослом, за що іноді його називають полуослом.

Червоний вовк. Цей хижак віднесений не тільки до Червоної Книги нашої країни, але і в міжнародний аналог. Цих тварин від звичайних вовків відрізняє незвичайна забарвлення, пухнастий темний хвіст і порівняно невеликі вуха. Всього налічують 10 різновидів червоного вовка. На території Росії мешкають два з них.

Живуть вони зграями до 12 особин. Полюють разом і молоді особини, і досвідчені старші самці. Агресивне ставлення до зграї один до одного — велика рідкість. Здобиччю вовків можуть стати не тільки дрібні гризуни, але і великі олені, антилопи і навіть леопарди. Маса тіла тварини іноді досягає 21 кілограма, живуть червоні вовки частіше в горах.

Дивіться також:  Кінь мустанг. Спосіб життя і середовище проживання мустангів
Back to Top