Рідкісне сьогодні тварина, у чиїй зовнішності немов змішані риси шакалів, вовків і лисиць, колись жило в нашій країні по всьому Алтаю, Бурятії, Приморському краю. Сьогодні на території озерних берегів цей вид відновлюють штучно, використовуючи завезених з Північного Китаю звірів.

Ці пухнасті красені, розміром з німецьких вівчарок, відмінно прижилися і на даний момент, в заповіднику вже кілька невеликих груп, які. З часом, стануть серйозними зграями.

Спосіб життя червоні красені ведуть такий же, як і прості вовки. Полюють спільно, на копитних, однак, якщо бачать бреде стежкою росомаху, забувають про все на світі, тут же починаючи ганятися за хижаком.

Певного часу для спарювання вони не мають, вагітність вовчиці триває 60-65 днів, а вовченят народжується від двох до десяти. Статевої зрілості вовки досягають до півтора років, але починають паруватися з двох.

При чому для цього виду, як і для інших вовків, характерна «любов на все життя», вірність і сталість. Живуть зграї в печерах і гротах.

Живуть ці милі хижаки від 12 до 15 років, а зникли вони з території Росії коли-то виключно через полювання та браконьєрства. При чому червоних вовків відстрілювали виключно заради їх неймовірних хвостів, довжиною від 50 см, дуже схожих з лисими.

Ведмідь

Хоч бурі ведмежата, так само, як і лосі, живуть по всій Євразії, тільки в озерному заповіднику вони – справжні королі природи. Довжина тіла цих красенів, які живуть у вод Байкалу – 2,5-3 метра, висота в холці від півтора метрів. Звір це важливий, осілий, неквапливий. Однак, при необхідності, легко пройде в пошуках їжі до 300 км, а потім повернеться назад.

Дивіться також:  Тварини Арктики
Back to Top