Бегемот

Цих тварин називають також гіпопотамами, що є теж досить поширеним назвою. На сьогоднішній день представники сімейства парнокопитних, зважаючи значного винищення, мешкають лише у східних та центральних районах африканського континенту., причому переважно їх можна спостерігати в національних парках. Їх зовнішність характеризується масивним тулубом і товстими короткими кінцівками.

Карликовий бегемот

Від звичайного бегемота відрізняється в основному за розміром і має величину півтора метра або трохи більше. Шия тварин довга, ноги непропорційні з маленькою головою.

Шкіра досить товста і має коричневий або темно-зелений колір. Мешкає карликовий бегемот у водоймах з повільною течією, також подібних істот можна зустріти в заростях тропічних лісів.

На фото карликовий бегемот

Марабу

З сухопутних пернатих марабу вважається найбільшою, досягаючи у висоту півтора метрів. Голова позбавлена пір’я, вражаючих розмірів потужний дзьоб, в спокійному стані ґрунтований на м’ясистому виступі шиї, вкритий пір’ям і представляє з себе своєрідну подушку. Загальний фон оперення біле, з темними є лише спина, хвіст і крила.

Птах марабу

Страус

Птах є найбільшою серед пернатого царства величезної планети. Висота вражаючого пернатого досягає 270 див. Раніше ці істоти водилися на території Аравії і Сирії, тепер зустрічаються лише на теренах африканського континенту.

Вони славляться своєю довжиною шиєю і здатні в разі небезпеки розвивати величезну швидкість. Розсерджений страус може бути несамовитий в своєму захисті і в стані збудження небезпечний навіть для людини.

Дивіться також:  Джейран тварина. Спосіб життя і середовище проживання джейрана
Back to Top