У холодні часи, які приходять в травні, смугасті тенреки впадають в сплячку, але тільки в суворі зими, а в решту часу залишаються активними, але знижують температуру організму до рівня навколишнього середовища, що допомагає їм зберігати енергію. У такому стані вони перебувають до жовтня.

Харчування тернека

Більшість види щетинистих їжаків їдять рослинну їжу, в основному плоди дерев і чагарників. Але з цього правила існують і винятки.

Приміром, звичайний тенрек є хижаком, вживаючи в якості харчування багато видів безхребетних тварин, а також дрібну живність, типу комах, і невеликих хребетних.

У пошуках їжі ці істоти, на зразок свиней, копаються своїм писком у землі і опалому листі.

У розплідниках і зоопарках таких екзотичних тварин зазвичай годують фруктами, наприклад, бананами, а також вареними крупами та сирим м’ясом.

Розмноження та тривалість життя тернека

Шлюбний період у щетинистих їжаків настає лише раз у році, а самка вигодовує свій приплід власним молоком, які малюки отримують з 29 сосків тварини. Це рекордна кількість для ссавців.

У більшості видів, приміром, у смугастих тенреков, спарювання відбувається навесні. Виношування посліду триває близько двох місяців, і по закінченні цього періоду з’являються дитинчата.

Є види щетинистих їжаків, які не славляться особливою плідністю, інші ж, навпаки, приносять за один раз до 25 малюків.

А у звичайного тенрека, особливо відрізняються рекордами в цьому питанні, їх може бути й набагато більше (до 32 дитинчат).

Але в природі виживають далеко не всі. Самка, коли малюки підростають, займається їх вихованням, виводячи на самостійні пошуки їжі.

Дивіться також:  Саймірі мавпа. Спосіб життя і середовище проживання саймірі
Back to Top