Коли настає період розмноження самці вступають в запеклі сутички один з одним за самочку. Нерідко більш слабка тварина гине в бою. Відбувається це в лютому-березні. Запліднена самка знаходить місце для гнізда, вибираючи старі занедбані дупла, гнізда або нори.

Самки роблять на світло 1-8 дитинчат через 35-50 днів вагітності. Цуценята народжуються сліпими і покриті тонким пухом. Через місяць діти відкривають очі і вибігають грати зі свого гнізда. Малят годують молоком близько 2 місяців.

Далі вони навчаються полюванні і через три місяці починають жити самостійно. У природі солонгои живуть 3-5 років, в неволі 5-10 років. Якщо говорити про користь для людини, то солонгой приносить її, винищуючи шкідливих гризунів.

Але якщо він внадиться душити домашню птицю, то захистити її від цього звірка буде дуже важко. До 50-х рр. хутро тварини становив цінність, хоч і не таку, як у соболиних, але все ж на нього велася промислова полювання.

Але зараз, коли чисельність популяції під загрозою, полювання майже припинена, а в багатьох Червоних книгах тепер є його ім’я. В даний час основну небезпеку для солонгоя представляє той факт, що його мисливські угіддя люди перетворили в свої сільськогосподарські плантації.

А так само, чималу роль відіграє суперництво за територію з колонком, який полює там же, де і солонгой. Але так як колонок більше і сильніше, в цій боротьбі наш герой перемогти не може.

Дивіться також:  Білий лев. Середовище існування та спосіб життя білого лева
Back to Top