При появі небезпеки звір ховається, а якщо немає відповідного укриття, намагається захистити себе чирикающими страшними звуками і використовуючи залози, які виділять неприємний запах.

У деяких випадках хижак залишає його в спокої. Активний вдень солонгой не має постійного житла, а відпочиває в будь-якому вподобаному місці. Але все ж окрема особина живе відособлено і на своїй території. Іноді в боротьбі за місце під сонцем солонгоя виживають з його території більш сильні колонки або горностаї.

Позначати територію і таким чином спілкуватися зі своїми побратимами допомагає все той же секрет розташованих біля основи хвоста залоз. Крім запахів, солонгои можуть спілкуватися за допомогою чирикающих звуків, які видають, щоб попередити товаришів про небезпеку.

Харчування

Не дивлячись на те, що активний він у будь-який час доби, воліє полювати в сутінках. Солонгой швидко і швидко ковзає між коренів, в осипах скель і буреломі.

Раціон харчування різноманітний, і завжди за своєю їжею йому доводиться полювати. У гонитві за їжею йому допомагає здатність швидко бігати, а гострі кігті не залишають видобутку жодних шансів.

Найчастіше на стіл до нього потрапляють дрібні миші полівки, хом’яки, пищухи, ховрахи. Але він може зловити і ондатру, кролика, зайця. Не гребує і равликами, жабами, комахами. Вживає в їжу яйця і пташенят.

Дорослої особини потрібно близько 50 грам їжі на добу, це приблизно 3-4 дрібних гризуна. Але найчастіше, хижак здобуває набагато більше їжі, ніж йому необхідно.

Розмноження та тривалість життя

Дивіться також:  Матамата черепаха. Спосіб життя і середовище проживання черепахи матамата
Back to Top