Проте у відповідь на хороші умови, снігур може швидко звикнути до вас і стати практично ручним, він може розучувати нескладні мелодії і звукоподражать.

Серед своїх, у зграї птахів практично ніколи не виникає розбіжностей або відкритих протистоянь один одному. Живуть снігурі мирно і досить дружно. Якщо і виникає агресія, то в основному у самок. При цьому вони характерно стукають дзьобом і обертають головою. Але це буває досить рідко і якщо виникає обґрунтована причина.

Розмноження та тривалість життя снігурів

Шлюбний сезон у снігурів робить самця більш мелодійним і звучить приємніше, ніж зазвичай. Свої пісні вони присвячують своїм чарівним самкам, ті в свою чергу відповідають тихим підсвистуванням. Але пари в зграї утворюються лише до березня. В будь-якій сім’ї цих яскравих пернатих панує цілковитий матріархат, тут головна роль лягає виключно на даму.

Для створення своїх гнізд птахи найчастіше вибирають ялинники, при цьому саме гніздо розташоване на досить великій відстані від землі, не менше ніж 1,5-2 метри і подалі від стовбура.

Плетення гнізда приділяється особлива увага, тонкі гілки і суху траву дзьобом і лапками майстерно сплітають між собою. Дно гніздечка викладають лишайником, сухим листям і шерстю тварин.

З настанням травня самка відкладає 4-6 яєць. Яйця пофарбовані в блакитний колір і мають малюнок у вигляді бурих цяточок. Висиджують потомство близько 15 днів, потім на світ з’являються пташенята.

Вони невеликого розміру, але при цьому з загостреним почуттям голоду. Щоб приглушити їх апетит, батьки працюють безперервно. Вони то і справа приносять у гніздо ягоди, насіння та іншу їжу.

Дивіться також:  Папуга амазон. Спосіб життя і середовище проживання папугу амазон
Back to Top