Це дрібне і шустрий тварина не може витримати ні дня без їжі, в зимовий період теж. У них немає такої здатності, як у багатьох тварин накопичувати енергію для того, щоб довгий час вміти перебувати без їжі.

Горіхи – улюблена їжа сірих білок

Свою активність вони виявляють, як вранці, так і ввечері. Раціон у тварин залежить повністю від часу року. У січні білки ради і гілочок. У травні в хід йдуть молоді пагони і бутони.

З вересня для білок починається улюблене час року, яке радує їх улюбленими буковими горішками, жолудями і горіхами. Для голодних білок не існує ніяких перешкод.

Вони можуть знайти гніздо, зруйнувати його і з’їсти не тільки яйця птахів, але і маленьких пташенят. У весняний час вони з задоволенням вживають в їжу цибулини рослин.

Розмноження та тривалість життя

Самки можуть злучатися тільки двічі на рік, самці ж можуть займатися цим нескінченно. Період залицяння у тварин видно по великому шуму і метушні. Часто можна помітити, як за однією самкою сірої білки доглядає відразу два кавалера.

Вони намагаються усіма силами звернути на себе її увагу, стукаючи лапками по гілках і голосно при цьому чавкаючи. Після завоювання відбувається спарювання самки і самець повертається в своє житло.

На цьому його роль батька закінчується. Він не бере участі ні під час виношування вагітності, під час годування і виховання малюків. Після 44-денної вагітності на світ з’являється 2-3 маленьких, лисих і безпомічних бельчонка.

Вони харчуються материнським молоком кожні 3-4 години. Приблизно через 30 днів їхні очі відкриваються. Після виконання ним 7 тижнів вони починають поступово разом зі своєю мамою залишати дупло і навчаються всім навичкам, необхідним у дорослому житті. Живуть сірі білки недовго – 3-4 року.

Дивіться також:  Лань тварина. Спосіб життя і середовище проживання лані
Back to Top