Багато вільного часу білки проводять у своїх помешканнях, у яких зазвичай зберігається достатній запас провізії. Спускаючись на землю, тварини намагаються триматися якомога ближче до рятувального дупла. Ці запасливі звірята закопують свою їжу про запас під землю. Іноді вони забувають про неї і жолуді з горіхами проростає новими деревцями.

За допомогою густий і пофарбованої під загальний пейзаж шубки сірі білки маскуються від хижих тварин. Варто зауважити, що природних ворогів у них практично немає тому, що в ареалі білок мало водиться таких звірів, які захочуть переслідувати легкий, як пух і досить шустру видобуток.

Вони воліють території хвойних і листяних дерев, а так само зарості чагарників, сади і парки. Багато сміливці не бояться і поселяються у великих мегаполісах, поряд з людьми. У парках Лондона і Нью-Йорка стрибали з гілки на гілку білки, не звертають увагу на життя навколо досить часте явище.

Протягом цілого дня ці тварини стрибають з гілки на гілку, з дерева на землю і назад метою добути собі їжі. Після цього кожну ніч повертаються на нічліг в свої дупла.

На фото сіра білка в дуплі

У них не особливо розвинене почуття захисту своєї території, але і близькому сусідству ці тварини не надто радіють. Вони не створюють пари, а живуть окремо. Часто трапляється, що за час одного шлюбного сезону самець злучається з кількома самками.

Білки не впадають у зимову сплячку, але в негоду можуть тривалий час не висовуватися з дупла. З самого початку сірих білок можна було помітити в східних частинах Північної Америки та на території від Великих озер до Флориди. Зараз сіра білка живе у західних штатах США, Ірландії, Великобританії і Південній Африці.

Дивіться також:  Білий лев. Середовище існування та спосіб життя білого лева

Харчування сірої білки

Back to Top