Шерсть коротка, на спинці темно-оливкового або сіро-зеленого кольору, лапки руді. У чорного саймірі шерстка темніше – чорна або темно-сіра.

Дуже забавна Мордочка – навколо очей білі кола, білі вушка. Рот ж навпаки темного кольору, і з-за цього дивного контрасту назвали мавпочку «мертвою головою».

Але насправді, як видно з безлічі фото саймірі, цей великоокий примат дуже симпатичний.

Незважаючи на те, що мозок саймірі важить 1/17 від ваги всього тіла, і є найбільшим (згідно з вагою тіла) серед приматів, влаштований орган таким чином, що в ньому немає звивин.

Спосіб життя саймірі

Самі невеликі групи мавп нараховують близько 50-70 особин, але чим густіше і непроходимее ліс, тим більше їх зграя.

Наприклад, у Бразилії, саймірі живуть по 300-400 особин. Найчастіше в зграї головним стає один альфа-самець, але їх буває й кілька.

У цих привілейованих приматів є право вибрати собі самку, інші ж повинні дуже постаратися для цього.

Трапляється, що зграя розпадається на різні групи, коли відбувається конфлікт між альфа-самцями, або просто одна частина хоче залишитися на обраній території, а інша піти далі. Але буває, що громада знову збиралася і жила разом.

Саймірі дуже спритні древолазы, стрибають з гілки на гілку. Навіть самка з малюком на спині зможе подолати в стрибку відстань до 5 метрів.

Вони живуть групами, постійно нишпорячи по гілках і траві в пошуках їжі. У природі так зливаються з деревами, що нерухому тварину неможливо помітити навіть з відстані кількох метрів.

Дивіться також:  Деревний кенгуру. Спосіб життя і середовище проживання деревного кенгуру
Back to Top