Гризун за ніч може перепробувати всі фруктові запаси: груші, яблука, персики. Він вправно переміщається по деревах і розоряє гнізда, крадучи пташенят дрібних птахів, яйця. Соні забавно ловлять передніми лапками мух, нічних метеликів, джмелів та ос. У південних регіонах соні їдять равликів, спритно разгрызая панцир і добуваючи вміст.

Тваринна їжа займає основне місце в раціоні. Звірятко поїдає комах, слимаків, ласує мурахами, гусеницями, жучками, кониками, ловить дрібних полівок, мишей. Якщо утворюється дефіцит тваринної їжі, то через тиждень звірятко впадає в заціпеніння.

Основну їжу гризуни знаходять як на стовбурах дерев, так і на землі. Тут їх залучають ягоди, насіння рослин і опале горіхи. Здобиччю стають дощові черв’яки, ящірки і навіть змії. Прийом їжі відбувається в позі білки, тобто сидячи на задніх лапках, видобуток тримає в передніх лапках.

У голодний час або після зимового пробудження звірятко агресивний і може напасти навіть на родича заради прожитку. Цікаво, що в цілому серед соневых панує миролюбне ставлення до собі подібних.

Запасів гризуни не роблять, але в притулку приносять шматочки їжі, щоб безпеки поласувати здобиччю. До осені тварини набирають вагу, щоб жирку вистачило на всю зиму.

Одомашнених тварин годують поперемінно рослинними і тваринними кормами, включаючи сире м’ясо. Наявність води в доступності дуже важливо для харчового раціону.

Розмноження та тривалість життя

Період розмноження садових сонь починається з травня і триває до кінця червня. Пари утворюються і тримаються разом лише до появи потомства. Вагітність триває 25-30 днів, потім з’являються 3-7 сліпих дитинчат.

Дивіться також:  Скільки живуть морські свинки?
Back to Top