Миші селяться дуже великими колоніями, що приносить якесь незручність місцевим жителям, які з ентузіазмом екзорцистів приймаються їх знищувати.

Якщо до середини минулого століття популяція встигала відновлюватися і миші інтуїтивно переселялися подалі від тих місць, де піддавалися знищенню, то зараз чоловік зайняв абсолютно всі землі в місцях їх проживання.

Результатом розширення міст в центральних областях стала загроза зникнення даного виду кажанів з лиця землі. На даний момент вони занесені в список охоронюваних видів, однак у природних умовах мишей все ще катастрофічно мало, а в заповідниках, на територіях більш далеких, ніж природний ареал проживання, миші не приживаються.

Довжина пухнастого тіла вечорниць досягає 10-15 см, важать ці малятка від 45 до 75 грам, а ось розмах крил, що створюють при нічних польотах трохи моторошний шумовий ефект, становить 50-60 див.

На нашій планеті дуже багато різновидів тварин, що перебувають на грані повного зникнення, і, на жаль, майже половина зникаючих, які потребують уваги, ретельної охорони і допомоги у виживанні видів звірів, це — рідкісні тварини Росії.

На щастя, уряд, природоохоронні та правоохоронні відомства роблять все можливе, що б ці звірі не зникли з лиця нашої планети, однак цих зусиль не завжди виявляється достатньо.

Дивіться також:  Чорна пантера. Спосіб життя і середовище проживання чорної пантери
Back to Top