Білі річкові дельфіни ловлять рилом рибу, а також використовують його як інструмент для добування молюсків з дна водойми. За видобутком відправляються на ділянки річки з невеликою глибиною.

Воліють полювати поодинці або невеликими групами. Дельфіни беруть рибу передніми зубами, а потім пересувають її до заднім, які подрібнюють в першу чергу голову і тільки після того, як тварина її проковтує, дроблять частину. Велику здобич, розривають на частини, першим ділом відкушуючи голову.

Розмноження та тривалість життя річкового дельфіна

Статева зрілість у річкових дельфінів настає приблизно у віці 5 років. Вагітність триває протягом 11 місяців. Після появи малюка на світ самка без зволікання виштовхує його з води, для того щоб він здійснив свій перший вдих.

Довжина тіла дитини становить 75-85 см, вага близько 7 кг, тіло забарвлене в світло-сірий колір. Незабаром після появи потомства самці повертаються в річки, а самки з потомством залишаються на місці (в протоках або долинах, які були затоплені після підняття рівня води).

На фото дитинча річкового дельфіна

Віддаючи перевагу подібним місцям, самки охороняють потомство від нестачі їжі, хижаків, а також від агресивних дій з боку чужих самців. Потомство тримається поруч з матір’ю приблизно до 3-х річного віку.

Нерідкі випадки, коли самка не закінчивши процес лактації ще раз вагітніє. Перерва між спариваниями може бути від 5 до 25 місяців. Живуть річкові дельфіни не більше 16 — 24 років.

Дивіться також:  Фретка тхір. Спосіб життя і середовище проживання фретки
Back to Top