Довжина тіла крижні не перевищує 62-ох сантиметрів. Максимальний розмах крил птаха – 1 метр, а вага – 1,5 кілограма. Звичайно ж маса тварини не перевищує 1-го кіло.

Чирок-свистунок

Це теж качка, але найменша в сімействі. Важить пернате не більше 500 грамів. Від інших качок чирок відрізняється ще і загостреними, вузькими крилами. Це дозволяє птахові злітати вертикально. Інші ж качки піднімаються в повітря плавно.

Забарвлення у чирков сіро-коричнева. Голови повністю коричневі з смарагдовими смугами, що проходять від очей до шиї.

На фото чирок свистунок

Чубата чорніти

Це качка середньої величини, довжиною до 47-ми сантиметрів, масою до 900-від грамів, з 70-сантиметровим розмахом крил.

Чорніти відзначилася у здатності пірнати, занурюючись на 5-6 метрів. Більшість качок обмежуються 3-4-ма. Під водою чубатий вид тримається близько 30-ти секунд. До речі, чубатого качка названа завдяки кисті з чорних пер, опускається від голови до шиї. Остання теж чорна, як і спина, хвіст. На цьому тлі виділяються білі боки і дзьоб.

Чорніти одна з небагатьох птахів здатних занурюватися на велику глибину

Звичайний осоїд

Дрібний представник яструбиних, в довжину дорівнює 50-60 сантиметрам. Маса птиці тримається в межах 400-1000 грамів. Розмах крил осоеда дорівнює 120-150 сантиметрам. Втім, побачити птаха у всій красі виходить рідко. Велику частину часу яструб сидить на деревах і на землі, де годується перепончатокрылыми і їх личинками.

З образом хижої птиці не в’яжеться поїдання плодів. Однак, осоїд не гребує ягодами. Їх пернате їсть взимку, коли добути комах стає проблемою.

Дивіться також:  Папуга амазон. Спосіб життя і середовище проживання папугу амазон
Back to Top