З цієї причини популяція питоху в Новій Гвінеї збільшується. Рідкісність виду в масштабах планети обумовлена лише тим, що за межами островів пернаті не зустрічаються.

Харчування питоху

Там, де мешкає питоху, круглий рік багато комах. Міцний і загострений дзьоб птиці пристосований ловити їх на льоту, так і на землі, деревах. Крім мух і жуків питоху харчуються:

  • гусеницями
  • мурашками
  • невеликими жабами
  • черв’яками
  • личинками
  • ящірками
  • мишами
  • метеликами

Близько 15% в раціоні питоху займають плоди і ягоди лісів Нової Гвінеї. Рослинною їжею харчуються дорослі птахи. У період дорослішання дієта на 100% білкова. На ній молодняк швидше набирає масу.

Розмноження та тривалість життя

Питоху в’ють чашовидні гнізда з гілок на деревах. Іноді птахи мають будиночки в розколинах скель. У гніздо самка відкладає 1-4 яйця. У рік здійснюються кілька кладок, — клімат дозволяє.

Яйця питоху білі або оливкові, поцятковані темними плямами. Поки самка, 17 днів висиджує потомство, годує її самець. Ще 18 діб обидва батьки приносять їжу пташенятам. Після, потомство відлітає з гнізда.

Швидкий цикл розвитку — ще одна причина численних кладок дроздовых мухоловок. Живуть вони, до речі, стільки ж, скільки і звичайні — 3-7 років. В неволі пернате може перейти цей рубіж, однак, догляд за питоху клопіткий.

Дивіться також:  Біла куріпка птах. Спосіб життя і середовище проживання білої куріпки
Back to Top