У виду є кілька підтипів. У одного з них з латинською назвою fuscus білуватий дзьоб, а у інших — чорний. Всі представники виду отруйні.

2. Чубатий питоху. Теж отруйний. На фото питоху схожий на двоколірного. Відмінність — чубчик з чорних пір’я на голові.

Чубатого питоху легко дізнатися по характерному хохолку

3. Мінливий питоху. Він, на відміну від більшості родичів, повністю пофарбований в чорний, не має яскравих вставок. Латинська назва виду — kirhosephalus.

4. Пестрогрудый питоху. На латині іменується insertus. Назва обумовлена поєднанням пір’я кількох кольорів на грудці птиці. Вона середніх розмірів, близько 25-ти сантиметрів у довжину.

5. Чорний питоху. Його легко сплутати з мінливим, але колір оперення черноного виду більш насичений, відливає металом.

У 6-ти видів дроздовых мухоловок 20 підтипів. Всі вони — жителі Нової Гвінеї. Де саме на її землях шукати питоху?

Спосіб життя і середовище проживання

Більшість питоху селяться в лісах центрального нагір’я Гвінеї, на висотах 800-1700 метрів над рівнем моря. Пернаті забираються в самі нетрі тропіків. Тому дроздові мухоловки так довго були невідомі європейцям. Ті просто не забиралися туди, де живуть птахи. Втім, неотруйні види зустрічаються на узліссях і в підліску.

Якщо поблизу є питоху, помітити птицю просто. Справа не тільки в яскравим забарвленням, але і гучності. Пернаті безбоязно здійснюють перельоти з гілки на гілку, галасують. Поведінка обґрунтовано відсутністю бажання нападати на дроздовых мухоловок як людей, так і лісових хижаків.

Дивіться також:  Турпан птах. Спосіб життя і середовище проживання турпана
Back to Top