Шлюбний період датується кінцем літа — початком осені. Тоді в моногамних парах відбувається процес злягання, а поодинокі прыгунчики змушені йти тимчасово зі звичного місця життя, щоб знайти партнера.

Вагітність у самки прыгунчика триває довго — близько двох місяців. У більшості випадків на світ з’являються два дитинча, рідше — один. Самка не будує спеціальне гніздо для того, що б народити там потомство, вона робить це в найближчому на даний момент часу укритті або в своїй норі. Дитинчата прыгунчика відразу ж добре бачать і чують, мають густу довгу шерсть. Вже в перший день життя вони можуть швидко переміщатися.

На фото дитинчата прыгунчика

Самки цього сімейства не славляться сильним материнським інстинктом — вони не охороняють і не гріють дитинчат, єдина їхня постійна функція — кілька разів на добу (а часто і один) погодувати дітей молоком.

Вже через 2-3 тижні малюки покидають своє укриття і починають самостійно шукати їжу і власне місце для життя. Через півтора місяці вони готові до продовження роду.

У дикій природі прыгунчик живе 1-2 роки, у неволі може дожити до 4 років. Купити прыгунчика можна в спеціалізованому зоомагазині, тільки попередньо необхідно створити всі умови, щоб тварина почувалася комфортно.

Дивіться також:  Вухатий тюлень. Спосіб життя і середовище проживання вухатого тюленя
Back to Top