Зустріти прыгунчика в природному середовищі існування вкрай складно, так як тварина дуже лячно, а рухомі, чутливі до будь-яких звуковим коливанням вуха, дозволяють йому почути наближення небезпеки на значній відстані. Мешкають ці гризуни в Африці, на Занзібарі. Всього в сімейство прыгунчиковых входять чотири роду, які, в свою чергу, поділяються на чотирнадцять видів.

Характер і спосіб життя прыгунчика

Вибір місця життя тварин обумовлений її належністю до певного виду. Таким чином, слоновий прыгунчик може жити в будь-якій місцевості, починаючи пустелями і закінчуючи густими лісами, в той час як короткоухий прыгунчик може відчувати себе комфортно виключно в лісах.

Прыгунчиковые всіх видів відносяться до наземним тваринам. Як і всі дрібні гризуни, вони дуже рухливі. Пік активності припадає на світлий час доби, однак, якщо вдень тварині дуже жарко, воно також добре себе почуває в сутінках і темряві.

Ховаються від спеки прыгунчики в будь-яких затінених місцях — під каменями, в заростях кущів і трави, власних і чужих норах, під поваленими деревами.Можна зустріти як поодиноко, живуть прыгунчиков, так і представників моногамних пар.

На фото слоновий прыгунчик

Однак, в будь-якому випадку ці гризуни активно захищають власний будинок і прилеглу до нього територію. Крім того, у випадках, коли прыгунчики живуть парами, самці захищають власних самок від чужих самців, дівчатка виконують цю ж функцію по відношенню до чужих самок.

Таким чином, прыгунчиковые можуть проявляти агресію по відношенню до представників власного виду. Длинноухие прыгунчики є винятком з цієї закономірності. Навіть моногамні пари цього виду можуть утворювати великі колонії і спільними зусиллями захищати територію від інших тварин.

Дивіться також:  Шерстокрыл тварина. Спосіб життя і середовище проживання шерстокрыла
Back to Top