14 днів вони постійно ховаються в надійному місці під батьками. А через час шикуються поруч з ними. Місячні кошенята групуються у великі, так звані «ясла». Через місяць ці зборища розпадаються і пташенята після линьки змішуються з дорослими побратимами, починають нове життя.

На фото самка пінгвіна аделі з дитинчам

Середня довжина життя цих птахів становить 15-20 років. На них, як і на їхніх побратимів, погано позначається спілкування з людьми. Від цього особин стає все менше. Тому пінгвін Аделі занесений в Червону книгу.

Дивіться також:  Малий пінгвін. Спосіб життя і середовище проживання малого пінгвіна
Back to Top