Самці відрізняються від самок забарвленням передньої пари кінцівок, на яких розташовані смужки. Практично кожен вид має свій шлюбний обряд, але спільним для всіх є танець павука-скакуна, яким самець привертає увагу обраниці.

Самець піднімає передні кінцівки і певним чином з чіткою періодичністю злегка вдаряє ними себе в тіло. Проте, відразу ж після спарювання доля майбутніх паучат залишається повністю в лапах самки. Вона будує гніздо, ретельно вистилаючи всі поверхні шовком.

Розташовуватися гніздо може в будь-якому зручному затишному місці — під каменем або опалим листям, під листям на поверхні рослин. Після кладки самка охороняє гніздо, поки не з’являться малюки, які після кількох линьок досягають розміру дорослої особини і можуть самі дбати про себе.

Дивіться також:  Павук птахоїд. Опис, особливості та середовище проживання павука птахоїда
Back to Top