Самка олуші відкладає від 1 до 3 яєць, період висиджування коливається від 38 до 44 днів. У процесі беруть участь обоє батьків, сідало тримають дуже щільно, не допускаючи зміни температури. Яйця обігрівається за рахунок лап, а не за рахунок оперення. Пташенята з’являються на світ повністю голі, на 11 день тільки з’являється пух.

Голубоногие олуші висиджують виключно всіх пташенят. Приміром, інші підвиди вигодовують тільки самого сильного. Дорослі годують пташенят підлозі перевареної їжею, а пізніше і цілої рибою. Забарвлення молодих птахів бурового відтінку. Вони покидають гнізда з 3-місячного віку.

На фото пташеня птиці олуші

У природі на олуш полюють хижі птахи, але це рідко трапляється, так як гнізда знаходяться в важко доступних місцях. Молодняк, який не вміє літати, піддається атаці акул.

Велика кількість посліду (гуано), яке залишає олуша, несе цінність для сільського господарства. Гуано багатий фосфором, особливо необхідним для вирощування рослин. У природному середовищі тривалість життя олуші становить 20-25 років.

Дивіться також:  Кропивник птах. Спосіб життя і середовище проживання волове очко
Back to Top