Цей мурахоїд – повний антипод свого великого побратима. Довжина його тіла всього 40 см з хвостом. Цей звір має теж довгу мордочку і міцний, сильний хвіст — адже йому доводиться весь час жити на деревах. Шерсть у нього золотиста, шовковиста, за що карликового мурахоїда і прозвали шовковим.

Незважаючи на свої невеликі розміри, цей звірок гідний «боєць», своїх ворогів він зустрічає бойової стійкою і атакує передніми, пазуристими лапами. І все ж, ворогів у млості достатньо, тому тварина лише веде нічний спосіб життя і не спускається на землю.

Пари формуються лише на період спаровування і виховання потомства. Після перших кількох днів, які дитинча проводить в дуплі, він пересідає на спини тата або мами.

І самець, і самка вирощують дитинча з однаковою турботою. Ці цікаві представники мурахоїдів різного виду і схожі і відмінні один від одного. Дуже цікавий такий мурахоїд, як намбат, або сумчастий мурахоїд.

Сумчастий мурахоїд і його особливості

Сумчастий мурахоїд належить до ряду хижих сумчастих. Проживає він в Австралії. У звірків з Західної Австралії спина вкрита чорними смужками, а жителі Східної Австралії мають однотонне фарбування. Це невеликий звір, чия довжина не перевищує 27 см, а вага не більше 550 гр. мордочка витягнута, загострена, мова довгий і тонкий.

Але ось у намбата, на відміну від інших мурахоїдів, зуби є. Мало того, цей звірок один з найбільш зубастих хижаків на землі – у нього до 52 зубів. Правда, якістю зубів він похвалитися не може – зуби маленькі, слабкі, асиметричні. Очі і вуха великі, лапи з гострими кігтями.

Дивіться також:  Щелезуб тварина. Спосіб життя і середовище проживання щелезуба
Back to Top