Ворогами тварин у природі є косатки і акули, нападу яких вони регулярно піддаються. Цікавою інформацією про морських левів і доказом їх досить розвиненого інтелекту є окремі факти про звернення цих представників фауни за захистом від нападу хижаків до людей, які перебувають на пропливають повз судах і яхтах.

Харчування морського лева

Описувані морські тварини здатні пірнати на глибину сто метрів і більше, стрибаючи вниз з двадцятиметрової висоти. Рухаючись в таких умовах з надзвичайною легкістю і красою польоту птаха в небі, вони полюють на риб і ракоподібних, поїдають молюсків, часто здійснюють набіги на свою здобич спільно. Це особливо доцільно при появі великих косяків риб.

Вищесказане свідчить, що живиться морський лев тим, що посилає йому морська безодня, але більш повно його раціон слід описувати в залежності від місця проживання.

Приміром, кормом сивучів часто є: дрібні оселедець, минтай і мойва, більш великі палтусы та терпуги, численні різновиди бичків і камбали, а також, що мешкають в морях окуні, лососеві, скати, піщанки та інша риба.

До цього слід додати головоногих молюсків і восьминогів, в деяких випадках їм кормом служать морські водорості і навіть акули. А чоловічі особини південних морських левів поїдають не тільки восьминогів і кальмарів, але полюють також на пінгвінів. Часто вони забирають частину улову рибалок, псуючи їх мережі.

Розмноження та тривалість життя морського лева

У шлюбний період, який відбувається раз у році на березі в лежбищах, морські леви ведуть себе набагато спокійніше, ніж, наприклад, морські котики або слони. Займаючи певну ділянку і охороняючи його кордони від зазіхань чужинців, самець морський лев хоч частенько і вступає в бійку з родичами-конкурентами, захищаючи свої права на гарем, що складається іноді з десятків, а часто і більше самок, але запеклих кровопролитних битв зазвичай при цьому не буває.

Дивіться також:  Людиноподібна мавпа. Спосіб життя і середовище проживання людиноподібної мавпи

Back to Top