Самим головним ласощами для морського леопарда є пінгвіни

З настанням зимових холодів морські леопарди спливають в більш теплі води Вогненної Землі, Патагонії, Нової Зеландії, Австралії. На самому віддаленому з населених островів – острові Пасхи, так само були знайдені сліди перебування цієї тварини. Коли приходить пора, леопарди перебираються в зворотному напрямку в свої антарктичні льоди.

Спосіб життя морського леопарда

На відміну від своїх родичів тюленів, морський леопард воліє жити в самоті, а не збиратися великими групами на березі. Тільки більш молоді особини іноді можуть об’єднуватися в невеликі групи.

Самці і самки ніяк не контактують, за винятком тих моментів, коли приходить пора парування. Вдень тварини спокійно лежать на крижині, а з приходом ночі вони опускаються в воду на годівлю.

У полюванні за пінгвінами морський леопард може вистрибувати на сушу

Морський леопард, у своїх територіальних водах вважається одним з головних і домінуючих хижаків. Завдяки здатності розвивати у воді швидкість 30-40 км/год, можливості занурюватися на глибину 300 метрів і вмінню високо вистрибувати з води, цей морський звір створив собі славу справжнього леопарда.

Харчування морського леопарда

Незважаючи на свої величезні розміри і славу лютого хижого звіра, основу раціону морського леопарда (45% всієї його їжі) становить кріль. Його пащу влаштована таким чином, що може проціджувати воду крізь зуби так, щоб дрібні рачки опинилися всередині. Такий пристрій подібно особливостей будови пасти тюленя-крабоеда, але менш досконале.

Дивіться також:  Морська оса медуза. Спосіб життя і середовище проживання морської оси
Back to Top