Північноамериканський мохноногий сич трохи дрібніше свого родича — звичайного мохноногого сича, забарвлення у нього коричневий, спина плямиста, біла грудка. Голос сича трохи нагадує звуки флейти, звучить монотонне і ритмічне «ва-ва-ва» або «хуу-хуу-хуу». Якщо птаху загрожує небезпека, вона видає різкі крики зі свистом.

Спосіб життя і середовище проживання мохноногого сича

Мохноногий сич звичайний найчастіше зустрічається в Північній півкулі, широко поширений він у сибірській тайзі, у центрі і на півдні Європейської частини Росії, на Кавказі, Алтаї і в Забайкаллі, на Далекому Сході, а також у країнах Центральної і Східної Європи і в Канаді. Інші різновиди мохноногого сича мешкають тільки в західній півкулі — їх назва повністю відповідає ареалу проживання.

Сичі населяють як рівнинні, так і гірські ліси, воліючи хвойні і змішані листяним. Цей птах дуже обережна, зустріти її в дикій природі не так то просто — з тієї ж причини вона ніколи не селиться на відкритій місцевості.

Мохноногий сич веде нічний спосіб життя, на полювання виходить в самий темний час доби. Гнізда влаштовують у дуплах, часто займають дупла чорного дятла, але відмінно приживаються і в штучно створених укриттях.

Мохноногие сичі, виховані в неволі, досить легко і швидко приручаються, проте, купити мохноногого сича не так вже й просто — ці птахи практично не здатні розмножуватися в неволі, однак, зрідка заводчикам все-таки вдається отримати пташенят.

Харчування мохноногого сича

Мохноногий сич воліє харчуватися дрібними мишами та іншими гризунами. Взимку, коли добути звірків з-під снігу складно, сич полює на невеликих птахів — наприклад, горобиних; може також і заготовляти припаси на зиму в дуплах.

Дивіться також:  Білоголовий сип птах. Спосіб життя і середовище проживання білоголового сіпа
Back to Top