Задні лапи тварини масивніший, ніж передні. На великих і широких стопах розташовані гострі кігті, які за бажанням тварина може втягувати. Завдяки своїй спритності кугуар може чудово лазити по будь-яким деревах, пересуватися по гірській і скелястій місцевості і плавати.

Хижак може здійснювати стрибки завдовжки до 120 см, у висоту – більше шести метрів, на короткій дистанції швидкість тварини може бути до 50 км на годину. Хвіст допомагає тримати баланс при бігу.

Пуми особливо активні вночі і самим раннім ранком. Тільки леви і кугуары мають однотонне фарбування. Особини, які на півночі – сірого відтінку, жителі тропічних регіонів – рудого.

Нижня сторона тіла тварини світліше верхній, живіт і підборіддя практично білі, а ось хвіст – значно темніше. На морді присутні відмітини чорного кольору. Хутро хижака короткий, але жорсткий і густий.

Характер і спосіб життя кугуара

Кугуар може бути активний цілу добу, але в денний час зазвичай воліє відпочивати, починає полювати з настанням темряви. Пума тихе тварина, почути його можна дуже рідко, видає гучні крики тільки в шлюбний сезон.

Зазвичай, великі представники котячих можуть напасти на людину, проте, кугуар, навпаки, намагається сховатися. Напад відбувається тільки в тому випадку, якщо тварина буде відчувати небезпеку для свого життя.

Гірський кугуар володіє великим терпінням. Якщо він потрапляє в капкан, то зберігає холоднокровність і намагається знайти вихід із ситуації. Якщо він не знайдений, пума може впасти в ступор і не рухатися протягом декількох днів.

Дивіться також:  Хонорик тхір. Спосіб життя і середовище проживання хонорика
Back to Top