За допомогою цього хвоста лемур з легкістю утримує рівновагу, переміщаючись по деревах, поширює запахи і подає деякі знаки своїм побратимам. Хвостом вони користуються під час «смердючих боїв».

Лемури змащують їх секретом з-під мишок і виставляють вперед під час спілкування зі своїм суперником. З допомогою цього прийому тварини вирішують питання, що стосуються рангів в соціальній ієрархії, і захищають свої території.

Шерсть тварини на спині в основному сіра, але трапляється і коричнева з рожевими тонами. Черевна порожнина і внутрішня сторона лапок звірка білосніжна.

На голові і шиї лемура переважає темно-сірий колір, а на кінцівках сірий. На симпатичній білої мордочці лемура добре виділено його чорний ніс. Очі тварини обрамлені трикутниками темного кольору.

Ці тварини досить соціальні. Вони воліють триматися групами. У таких групах налічується до 20 особин, з них рівну кількість випадає на чоловічі, жіночі та молоді.

У цих групах панує справжня ієрархія, в якій головує самка. Всім іншим самкам теж у багато разів легше отримати їжу смачніше і краще самця.

З приводу самок котячого лемура катті – вони залишаються в своїх групах до кінця своїх днів в той час, як самцям доводиться міняти свою родину по кілька разів у житті.

На фото котячий лемур з дитинчам

Для сімейних груп, як правило, вистачає території 6-30 акрів. Для позначки своїй території самці використовують спеціальні секрети, які виробляються залозами на зап’ястях передніх лап.

Що стосується відносин між сусідськими групами, між ними ніколи не виникає дружба. Вони змагаються, воюють, влаштовують сутички, які інколи закінчуються для кого-то з них летальним результатом.

Спосіб життя і середовище проживання

Дивіться також:  Тварини Алтайського краю. Описи, назви й особливості тварин Алтаю
Back to Top