І величезний шлунок, який займає об’єм, практично дорівнює чверті від усього їхнього тіла.

Процес перетравлення грубої целюлози в цілющу енергію протікає вкрай повільно, а гревецы їдять практично весь час, намагаючись отримати від непродуктивної їжі потрібні вітаміни і елементи, витрачаючи величезну кількість енергії і сил на травлення.

Розмноження та тривалість життя колобуса

Спритні стрибки і піруети в повітрі гревецы-самці, які дозрівають, як чоловіки, до трьох років, виробляють не тільки для живлення листям по-смачніше, але й, щоб покрасуватися перед обраницями своїм мистецтвом і перевагою в усьому перед суперниками і претендентами на увагу дами серця.

Самки до двох років стають здатними виконувати дітородні функції. І коли у них наступає, підходяще для відносин з протилежною статтю, час, який трапляється раз в рік, сигналом для їх партнерів про сприятливий момент є їх набряклі геніталії.

Мавпи жіночої статі мають завидну можливість вибирати серед багатьох кавалерів. Між суперниками нерідко відбуваються сутички за любов обраниці.

Вагітність майбутніх мам триває приблизно шість місяців, і по її закінченні народжується лише один малюк.

Він смокче материнське молоко 18 місяців. А в інший час пустує і грає, як всі діти.

Мами колобусов дуже дбайливі і носять дітей, притискаючи їх до свого тіла однією рукою, так що голова малюка лежить на грудях мавпи, а саме тіло дитинча буває притиснуто до черева.

У природі колобус живе в середньому близько двох десятків років, а в зоопарках та притулках часто багато довше, доживаючи до 29 років.

Дивіться також:  Морський заєць. Опис і особливості морського зайця
Back to Top