Однак, вони прагнуть дотримуватися певні відносини з приматами та іншими представниками фауни, які мешкають по сусідству.

В цьому маленькому світі домінуюча роль належить павіанам, трохи нижче за рангом птахи-носороги. А ось мавп гревецы вважають більш нижчими, порівняно з собою, істотами.

Весь вільний час від їжі, на яку йде основна частина їх життя, тварини проводять у відпочинку, при цьому сидять високо на гілках і, звісивши хвости, засмагають на сонечку.

Їжі у них багато. Життя їх протікає неквапливо і не багата подіями. Через це, характер колобусов зовсім не агресивний, і вони по праву входять в розряд найбільш миролюбних і спокійних приматів у світі.

Однак, вороги у них все ж є, а побачивши здалеку хижака або мисливця, тварини кидаються вниз з величезної висоти і, спритно приземлившись, намагаються сховатися в підліску.

Харчування колобуса

Мавпи проводять практично весь період життя на деревах, тому живляться листям.

Стрибаючи по гілках, гревецы зривають свою мало поживну і грубу їжу губами. Зате не дуже смачну їжу вони доповнюють солодкими, корисними та поживними фруктами.

Але листя, які набагато доступніше в джунглях, ніж інші види харчування, становлять основну частину мізерного раціону колобусов. Тварини, щоб отримати всі необхідні для життя речовини з цього низькокалорійного продукту, з’їдають листя у величезних кількостях.

Саме тому у гревецев багато органів тіла пристосовані під такий тип харчування. У них надзвичайно міцні корінні зуби, здатні перетворити будь-яку листя зелену кашку.

Дивіться також:  Масті коней. Опис, фото і назви мастей коней
Back to Top