Цим і пояснюється друга назва мавп – гревецы, відбулося від грецького слова «скалічений».

Ці цікаві мавпи живуть в Африці. Східний колобус мешкає в Чаді, Уганді, Танзанії, Кенії, Ефіопії, Нігерії, Камеруні та Гвінеї.

Мавпи займають самий великий ареал, воліючи розселятися в екваторіальних тропічних лісах.

У Західній Африці поширені червоні колобусы, шерсть яких може бути коричневого або сірого кольору, а голова червона або каштанова.

Більше ста років тому мода на шкурки цих мавп сприяла тому, що було знищено кілька видів гревецев.

Але, на щастя, на початку минулого століття попит на хутро тварин різко впав, що практично врятувало їх від повного винищення.

На фото червоний колобус

Характер і спосіб життя колобуса

Як вже згадувалося, колобусы позбавлені великих пальців на руках, що забирає у них важливе засоби для різних маніпуляцій, вони прекрасно рухаються і з неабиякою майстерністю володіють власним тілом, перескакуючи з однієї гілки на іншу, розгойдуються на них і стрибають серед дерев, майстерно забираючись на вершини.

Мавпи колобусы, згинаючи чотири своїх пальця, користується ними, як гачками. Вони дуже енергійні і моторні, неймовірно стрибучий і спритно змінюють напрямок польоту.

Мешкаючи в гірських лісах, тварини легко переносять особливості клімату, пристосувавшись до тієї місцевості, в якій мешкають, де вдень буває страшенна спека до +40°С, а вночі температура опускається до +3°С.

Гревецы живуть зазвичай зграями, чисельність якої складає від 5 до 30 особин. Соціальна структура цих мавп не має чітко сформованої ієрархії.

Дивіться також:  Річковий дельфін. Спосіб життя і середовище проживання річкового дельфіна
Back to Top