Напади відбувалися за одним сценарієм: спочатку 1-2 папугу сідали на спину жертви і міцно чіплялися кігтями за шкуру.

Вівця намагалася скинути вершника, але якщо і вдавалося, то кеа наполегливо повторював атаку. Хижак выклевывал велику рану до 10 см і доводив тварину до знемоги і падіння.

Потім зграя користувалася здобиччю. Невідомо, скільки загинуло овець, але приклади такої кровожерливості спонукали людей до знищення папуг.

Їм приписували всіх грішних овець зі слідами бенкету папуг, не розбираючись, коли птахи знайшли жертву.

Добувати м’ясо папуги починають в умовах суворої нестатку кормів, при відсутності інших джерел, у зимовий і весняний періоди, так і расклевывать живі рани здатні не всі птахи. Тільки втручання зоологів в процес винищення врятувало рід кеа від цькування і загибелі.

Розмноження та тривалість життя кеа

Птахи стають статевозрілими з 3 років. Папуга кеа – розумний і практичний у сімейних справах. Гнізд не будує, а знаходить зручні розщілини скель для кладки яєць.

Облаштуванням таких притулків займається самка задовго до відкладання яєць. Різні гілочки і теплий мох накопичуються в затишному місці протягом 1-2 років.

Період розмноження триває приблизно з січня по липень. У кладці зазвичай 4-6 білих яєць. Висиджування триває до 3 тижнів. Самець піклується про самку, а пізніше з’явилися пташенят.

Вигодовування потомства спочатку відбувається спільно, а через 2 місяці самка залишає пташенят. Тільки самець відвідує пташенят до часу їх вильоту з гнізда у віці 70 днів.

Дивіться також:  Совиний папуга. Спосіб життя і середовище проживання совиного папугу
Back to Top