А ось безпосередньо їдять куниці дуже мало, їм достатньо 300-400 грам тваринної їжі. В дикій природі, звірятко цілком може з’їсти одного ховраха або пару сорок, або куріпку і все.

Живуть у парках і в будинках куниці «роз’їдаються», але не сильно. Взимку кам’яна куниця обожнює добувати насіння з шишок, принципової різниці в тому, ялинові, соснові або кедрові шишки для неї немає. Заради шишок тваринки не тільки залазять на дерева, але і вилазять зі своїх укриттів раніше, ніж настають сутінки.

Розмноження та тривалість життя кам’яної куниці

Кам’яна куниця – одиначка, має власну територію, що робить її «обхід» і активно прагне посісти кордону. Представників власного виду тварини не люблять, за винятком «шлюбного часу».

Цей процес у куницевих досить цікавий. Пара «знайомитися» в кінці весни, але активності не проявляє, як не дивно, самець. Безпосередньо спарювання самці вдається домогтися лише до кінця осені.

На фото дитинча кам’яної куниці

При цьому відбувається досить дивне явище – «консервація» сперми. Тобто, після спарювання самка може проходити без «делікатного» положення аж до восьми місяців, при тому, що сама вагітність у куниць триває всього лише один місяць.

Як правило, за один раз народжується 2-4 малюка, вони з’являються на світ голими і сліпими, відкриваючи очі лише через місяць після народження. Період харчування молоком триває від 2 до 2,5 місяців. А повністю самостійними малюки стають приблизно через 4-5 місяців після народження.

Найбільша небезпека для виживання маленьких куниць – це той час, коли вони в перші рази виходять на дослідження околиць. Багато стають жертвами природних ворогів куницевих – лисиць, песців і пугачів.

Дивіться також:  Хонорик тхір. Спосіб життя і середовище проживання хонорика
Back to Top