Вночі ж вони пересуваються лише в тих випадках, коли їх спокій порушила негода або напад хижаків. Дуже цікавою особливістю цієї тварини є його спів. «Концерт» завжди проходить в строго певний час, як правило, це з 7 до 11 години ранку.

Квитки можна не купувати, крик сімейної пари индри розноситься на великі відстані, його можна почути в радіусі 2 км від «співака». Треба сказати, що співають индри не для власної розваги, цими криками вони сповіщають про те, що територія вже зайнята сімейною парою.

А у володінні пари, зазвичай, входить територія від 17 до 40 га. Крім пісень, самець ще і позначає свою територію. Дуже часто индри називають сифакой. Таке ім’я ці мавпочки отримали з-за того, що в моменти небезпеки вони видають своєрідні звуки, які нагадують кашель або гучне чхання – «сиффф-ак!». Спостережливі люди помітили цю особливість і прозвали индри сифакой.

Харчування индри

Раціон цих тварин не надто різноманітний. Основним блюдом для Индри є листя різних дерев. Рослинність Мадагаскару багата плодами і пахучими квітами, тільки вони не за смаком для цих великих лемурів, вони краще будуть їсти землю.

Насправді, це не жарт. Индри дійсно можуть спуститися з дерева, щоб поїсти землі. Навіщо вони це роблять, вчені толком ще не дізналися, але припускають, що земля нейтралізує деякі отруйні речовини, які знаходяться у листі. Листя не можна назвати висококалорійною їжею, тому, щоб даремно не витрачати енергію, индри дуже багато відпочивають.

Розмноження та тривалість життя

Розмножуються ці тварини не щороку. Самка може принести одного дитинчати раз в 2, а то і в 3 роки. Вагітність у неї досить тривала – 5 місяців. У різних видів индри шлюбний період випадає на різні місяці, а , отже, і малюки з’являються в різний час.

Дивіться також:  Намбат тварина. Спосіб життя і середовище проживання намбата
Back to Top