Вагітність у ведмедів цього виду триває 7 місяців. За один раз самка народжує 1 — 2, рідко 3 дитинчат. Тільки через 3 тижні у молодняку розкриються очі. Виходити з свого будинку-притулку ведмежата з матір’ю почнуть лише через 3 місяці, і продовжать жити під материнською опікою приблизно до 2 — 3 років.

При необхідності перенести куди-небудь своє потомство, мати зазвичай садовить їх до себе на спину. Цей спосіб пересування використовується не залежно від розмірів малюків аж до тих пір, поки не прийде час юному поколінню жити самостійно.

Вважається, що батьки не беруть ніякої участі у вирощуванні та вихованні власного потомства, однак деякі вважають, що при загибелі матері батько покладає на себе всі обов’язки по захисту і вирощування молодих ведмежат.

В умовах неволі при хорошому утриманні та догляді ведмеді губочи доживали до 40 років, а за тривалістю життя в природному середовищі існування точних даних немає.

Протягом століть ведмедів губачей піддавали винищення з-за шкоди, що наноситься ними плантацій цукрової тростини, кукурудзи та іншого. На даний момент цей вид занесений в міжнародну Червону Книгу, як вид, що знаходиться під загрозою.

Дивіться також:  Північний олень. Спосіб життя і середовище проживання північного оленя
Back to Top