Мешкає губач веде переважно нічний спосіб життя, вдень відсипаючись у заростях високої трави, кущів або в прохолодних тінистих печерках.

Хоча вдень можна зустріти прогулюються самок з ведмежатами, яким доводиться переходити на денний спосіб життя, щоб уникнути зустрічей з нічними хижаками.

Під час сезону дощів активність ведмедів різко і сильно знижується, однак у сплячку вони все одно не впадають. Нюх ведмедів даного роду можна порівняти з нюхом собаки-шукачі, цим компенсуються слабо розвинені слуховий і зоровий апарати.

Цим користуються багато дикі хижаки, без праці підкрадаючись до необережним ведмедям з підвітряного боку. Однак ведмедів губачей не можна назвати легкою здобиччю.

Незграбний і трохи безглуздий вигляд не повинен обманювати природних ворогів ведмедя — губач здатний розвивати швидкість, що б’ють всі світові людські рекорди.

Так само губач є відмінним скелелазом, запросто забираючись на високі дерева, щоб поласувати свіжими, соковитими плодами, хоча і не застосовує даний навик під час відходу від загрожувала йому небезпеки.

Природними ворогами губачей є виключно великі хижаки. Нерідко люди ставали свідками боротьби ведмедя губача проти тигра чи леопарда.

Хоча самі ведмеді вкрай рідко проявляють агресію і нападають тільки в тому випадку, якщо потенційно загрозливий їм звір підійде занадто близько.

Харчування

Ведмідь губач абсолютно всеїдний. З однаковим задоволенням він може насолоджуватися стравою з комах і личинок, рослинною їжею, равликами, яйцями з розорених їм гнізд, а так само знайденої на своїй території падаллю.

Дивіться також:  Ізюбр тварина. Спосіб життя і середовище проживання ізюбра
Back to Top