В період міграції і взимку можуть обходитися без їжі, використовуючи численні запаси жиру, що знаходиться під шкірою. При цьому вони втрачають у вазі до третини власної маси.

Розмноження та тривалість життя горбатого кита

У шлюбний період горбані-кавалери залучають своїх партнерок своєрідним співом. Пісня горбатого кита звучить іноді хвилини або години, але буває, що триває багато днів, причому може виконуватися, як у сольному варіанті, так і хором. Мелодія представляє з себе серію звуків горбатих китів на певній чистоті.

Самки у горбачів крупніше особин чоловічої статі, і народжують дитинчат приблизно раз у два роки. Час спаровування і розмноження настає в зимові місяці (в Південній півкулі цей період припадає на червень-серпень) під час міграції на північ в теплі води.

Під час гону самці горбачів стають дуже імпульсивні і вкрай збуджені. Вони збираються в групи до двох десятків, оточують самок, змагаючись за першість і часто виявляючи агресію.

Вагітність може настати і у весняний період аж до листопада. Триває 11 місяців. Мама горбача здатна подарувати життя за раз тільки одному дитинчаті, який важить близько тонни, а довжина сягає чотирьох метрів.

Вигодовується він молоком матері протягом 10 місяців, при цьому значно додаючи в рості і вазі. По закінченні періоду вирощування, діти покидають матерів і починають самостійне життя, а їх мами знову вагітніють. Статева зрілість у горбачів настає в п’ятирічному віці.

У прекрасних, таємничий і страхітливих глибинах океану існує безліч тварин, здатних вразити уяву. Серед них кити, які по праву вважаються одними з довгожителів планети. Горбаті кити живуть у загальній складності 4-5 десятків років.

Дивіться також:  Прыгунчик тварина. Спосіб життя і середовище проживання прыгунчика
Back to Top