Воліють осілий спосіб життя. Ці тварини не можуть захищатися зубами, так і роги у них не довгі. Вони захищаються від ворогів гучним шипінням, але коли це не допомагає, великими стрибками несуться в скелі.

Бігати довго вони теж не пристосовані – у них не довгі ноги, а тіло не легке. Зате стрибати вони можуть на довжину до 3 метрів. Дуже уразливі горалы на снігу, тому пухкий сніг, якщо його шар більше 25 см, вони уникають.

Серед своїх одноплемінників агресії не проявляють. Навпаки, ці тварини завжди попереджають один одного про небезпеку (видають шипіння), самці знаходять їжу і звуть інших членів групи розділити обід.

Нерідко одна група горалов зустрічається з іншою групою, але ніяких з’ясувань відносин не відбувається. Правда, під час гону самці влаштовують бої, але це, швидше, ритуал, ніж бажання знищити суперника.

Харчування

Влітку харчування у цих тварин багато і різноманітно. У їжу йде будь-яка рослинність. Трава, квітучі рослини, листя чагарників, дерев, плоди дерев, до яких можна дотягнутися – все це входить в раціон.

Взимку стіл більш скромний, проте, і в цей час голодувати не доводиться. Тонкі гілки дерев, кущів, пагони листяних дерев – цим доводиться годуватися в холодний період. Не надто люблять горалы хвою, але і вона йде в хід, коли немає іншого вибору. Підходять і лишайники, гриби.

Ці тварини живуть у таких місцях, де рослинність щедра, як в літній, так і в морози. До того ж, взимку тварини воліють триматися ближче до скель, там менше снігу, вітер сніг здуває, і рослинність залишається на поверхні.

Розмноження та тривалість життя

Дивіться також:  Окапі, це хто? Тварина окапі. Фото окапі
Back to Top