Особливості та середовище голубоногой олуші

Морська птиця голубоногая олуша отримала свою незвичайну назву від іспанського слова ‘bobo’ (англійське ім’я олуші — ‘booby’), що в перекладі на російську означає “клоун”.

Таке, здавалося б, образливу назву люди дали птиці за її манеру незграбно пересуватися по суші, що є нормальним явищем серед представників морських птахів.

Зустріти цю незвичайну пташку можна на Галапагоських островах, на островах Каліфорнійського затоки, на узбережжі Мексики, поблизу Еквадору.

Віддає перевагу олуша теплі тропічні моря, тримаючись переважно недалеко від сухих островів, на яких відбувається гніздування.

Цікаво, що в місцях проживання птах не боїться людей і сміливо близько контактує з ними, тому можна зустріти в мережі безліч фото з голубоногой олуші.

Гніздо являє собою заглиблення в землі, обгороджене гілками і дрібними камінчиками. Рідше олуші воліють дерева і скелі.

Одночасно батьки можуть піклуватися про кількох гніздах, розташованих на значній відстані один від одного.

Птах має невеликі розміри. Середня довжина тіла дорослої особини становить 70-85 см при вазі 1,5-3,5 кг, самки можуть бути трохи крупніше.

Зовнішній вигляд птаха досить непоказний — коричнево-біле оперення, дзьоб сірий, чорний невелике хвіст і крила, проте, відмінною рисою виду є блакитні перетинчасті ноги.

Відрізнити самця від самки можна більшого розміру очей (візуально, так як навколо очей у самців темні плями).

Характер і спосіб життя голубоногой олуші

Спосіб життя голубоногіх олуш суворо морський. Саме тому пальці лап з’єднані перетинками, а ніс птахи постійно закритий, щоб уникнути попадання води при пірнанні, дихає олуша через куточки дзьоба.

Дивіться також:  Вінценосний журавель-птах. Спосіб життя і середовище проживання вінценосного журавля
Back to Top