Почути голос фазана можна лише коли він летить. Серед гучного ляскоту крил фазана можна вловити різкий, сильний уривчастий крик. Цей звук схожий на півнячий крик, але він не такий протяжний і сильніший.

Територія розповсюдження цієї птахи дуже велика. Фазани мешкають від Піренейського півострова до Японських островів. Цю птицю можна зустріти на Кавказі, в Туркменії, Казахстані, Киргизії і на далекому Сході. Крім цього фазани зустрічаються і в Північній Америці, а також у багатьох Європейських країнах.

Розмноження та тривалість життя фазана

У період розмноження фазани в дикій природі паруються. Фазани відносяться до моногамним птахам, хоча бувають випадки прояву та полігамії. До вибору пари птахи ставляться дуже уважно, так як вони роблять це раз і назавжди.

Для гніздування птахи вибирають добре замаскований, безпечну ділянку місцевості. В основному, це поля, які густо засаджені кукурудзою або інший високою сільськогосподарською культурою, зарості чагарників або лісові гущі.

Гніздо плетуть прямо на землі, але при цьому намагаються максимально вкрити його і заховати, щоб ніхто не виявив потомство і не напав на гніздо.

В квітні місяці самка відкладає від 8 до 12 яєць, яйця мають незвичайний оливковий колір, який може мати бурий відтінок або зелений. Высиживанием потомства займається виключно самка. Для цього вона витрачає дуже багато сил і енергії, так як залишає гніздо вкрай рідко лише з метою поїсти.

Гніздо фазан ретельно маскує у густих заростях

Така виснажлива турбота про потомство може позбавити птицю половини її ваги. Пташенята з’являються на світ досить сильними. Вже після перших діб вони починають живитися самостійно, а через три дні можуть продемонструвати здатність до польотів.

Дивіться також:  Сивка птах. Спосіб життя і середовище проживання сивки
Back to Top