Часто в пошуках їжі червоні вовки здійснюють всією зграєю значні пересування, перекочевывая таким чином у більш сприятливі місця, трапляється, що знаходяться на відстані до 600 км від первісного місця обґрунтування зграї.

Крім свіжого м’яса жертв, червоні вовки, задовольняючи потребу у вітамінах, використовуючи в якості корму рослинну їжу. А батьки часто підгодовують дитинчат, приносячи їм шматочки ревеню.

Розмноження та тривалість життя червоного вовка

Такі тварини утворюють міцні сім’ї, разом виховують дітей і не розпадаються протягом всіх життя. Волчиха виношує дитинчат близько двох місяців. Маленькі червоні вовки народжуються сліпими, а за зовнішнім виглядом дуже схожі на цуценят німецької вівчарки.

На фото дитинча червоного вовка

Вони швидко ростуть і розвиваються, відкриваючи очі через два тижні. А у віці двох місяців практично нічим не відрізняються від дорослої особини. Проходить близько 50 днів з моменту їх народження, коли вовченята вперше починають показувати голос, тобто дзвінко уривчасто гавкати.

Голос цих тварин часто переходить у виття, від болю вони скиглять. А дорослі особини під час полювання і в хвилини небезпеки подають сигнали своїм родичам свистом.

Червоні вовки вільно схрещуються з домашніми собаками. У дикій природі, де цим хижим істотам доводиться вести постійну жорстоку боротьбу за своє існування, звірі проживають не більше п’яти років. Але в неволі, де небезпек набагато менше, забезпечений догляд і нормальне харчування, червоні вовки можуть проживати до 15 років.

Дивіться також:  Летюча лисиця. Спосіб життя і середовище проживання летючої лисиці
Back to Top