П’ють вони за допомогою «губки». Для цього їм доводиться розжувати кілька листочків, перетворивши їх в губкоподібну масу. Після цього губку вони просочують водою і вичавлюють собі в рот.

Бонобо може спорудити собі найпростіше знаряддя із підручні матеріалів. Приміром, для того, щоб дістати термітів і поласувати ними бонобо опускає в їх житло паличку, потім дістає її разом з комахами. Для того, щоб розколоти горіх ці тварини приходять до допомоги двох каменів.

Спати вони воліють у гніздах, які роблять власними руками. Найулюбленіша їх позиція для сну – лежачи на боці з зігнутими колінами. Іноді можуть спати на спині, притиснувши ноги до живота.

Бонобо дуже люблять приймати водяні ванни в жарку пору року. Також у воді вони добувають собі їжу. Плавати ці мавпи не вміють, тому, щоб утриматися на воді вони облокачиваются на палицю і таким чином зберігають рівновагу. У матері бонобо при водяних процедурах дитина знаходиться на спині.

Харчування бонобо

Ці мавпи всеїдні. Основний продукт харчування, яким живиться бонобо – фрукти. Крім цього вони люблять трав’янисті рослини, листки і безхребетні.

Маленький відсоток їх раціону припадає на тваринну їжу. Вони можуть з’їсти білку, дрібну антилопу, інший вид мавп. Іноді канібалізм у них присутній. У 2008 році стався один випадок, коли був з’їдений померлий малюк бонобо.

Розмноження та тривалість життя бонобо

Статева зрілість у самок цих тварин настає в 11-річному віці. Дітородна функція може тривати у них до 30 років. Самці стають зрілими трохи раніше самок – в 7-8 років.

Дивіться також:  Морський лев. Спосіб життя і середовище проживання морського лева
Back to Top